Gratis strikkeoppskrifter

Her kan du laste ned å skrive ut gratis strikkeoppskrifter som jeg har laget.

Disse kan strikkes når det måtte passe, men rettighetene tilhører EMS Design, og oppskriftene kan derfor ikke brukes kommersielt uten skriftlig samtykke.

Jeg bruker for det aller meste garn som finnes hos knitting.no, andre garn må også gjerne benyttes, husk da bare at strikkefastheten må stemme for at resultat skal bli bra. Når strikkespinnoppskriftene benyttes:

-oppgi kilde eller link til  strikkespinn slik at flere kan få glede av dem og opphavsrettighetene ivaretaes. Om du trenger garn til dine strikkeprosjekter er du velkommen innom hos knitting.no.

Der finnes et godt utvalg av kvalitetsgarn fra hele verden.

Jeg er av den oppfatning at alle skal kunne ha muligheten til å strikke enkle, anvendelige plagg og Strikkespinnbloggen har derfor som mål å vise grunnleggende og enkle fremgangsmåter og lage oppskrifter som kan bidra til økt strikkeglede og fremme kreativiteten blant folk flest.

Jeg tenker slik:

«alle skal kunne ha mulighet til å strikke seg en lue, sokker, eller andre basisplagg

-om man ønsker å strikke spesielle plagg, kan man godt betale for det»

Lenker til innlegg med prosjektbeskrivelser:

* Amandas Superenkle JukseMoebius

* Barnegenser med raglanfelling, str. 7-8år

* Brilleetui -heklet

* Heklelue

* Enkel lue med mønster

* Kopplærv-enkel strikket kopptue/kjøkkenklut

* Kjekt å ha i Dameveska

* Nok en klut, enkel oppvaskklut

* Moebius, -den lille hønas påskemoebius

* Rillestrikket klut

* Sitteunderlag, tovet

* Sy en enkel strikkepose

* Vesker og Poser

* Ville Rille Restefille

* Vinveske, sydd.

Reklame

44 tanker om “Gratis strikkeoppskrifter

 1. Gratulerer med ny webside. Takk for at du delte oppskriften på arribasokkene – den er kjempeflott. Ha et fint år. 🙂

 2. Hei!
  Jeg lurer på om du i tillegg til strikkingen driver med garving? Stemmer dette?

  Hilsen Ayna:)

 3. Hei…Ønsker meg en grå strikkejakke med rundfellling…med 2cv mønster på….vet du om det finnes mønster til noe slikt?

  vennlig hilsen Elin

 4. Jeg har sett en ryggsekk som er strikket i seterdals strikk e.l. Er det noen som skjoenner hva jeg sikter til og som kanskje kan hjelpe??

 5. Hei har du en oppskrift på tovet prinsesse krone til en liten jente?? Den har en gang stått i et «Familien» det var i 2008. Kunne det være at du hadde noe sånt.

  • Hei. -er litt usikker på om vi har det, men tenker at jeg helt enkelt ville lagt opp 10-12 masker med f.eks. Vamsegarn på pinnestr. 6mm og strikket rillestrikk frem og tilbake, samtidig som det ble økt ei maske i den ene siden, på annenhver pinne, ca. 5-6 ganger og deretter fellt tilsvarende. For så å gjenta prosessen til «kronen» er litt større enn hodeomkretsen. Så ville jeg sydd den sammen før toving. Dette er bare tanker som faller meg inn akkurat nå, mulig jeg tester det ut en dag, men gi gjerne en tilbakemelding hvis du prøver så får vi høre hvordan det går.
   Om toving finner du her: https://strikkespinn.wordpress.com/2010/01/15/a-tove-i-vaskemaskinen/

 6. Jeg skulle hatt oppskriften på ryggsekk med setesdalsmønster, er det mulig å få den?

  den 19.05.11 kl. 08:53 | Svar Turid Lande
  Hei. Jeg har oppskrift på ryggsekk i seterdalsmønster. Har strikket meg en slik for mange år tilbake. Måtte sjekke om jeg hadde mønstret – og det har jeg enda. Du kan godt få en kopi.

 7. Kjære dere alle som ønsker oppskrift på sekk med setesdalsmønster. Jeg har dessverre ingen mulighet til å formidle denne ettersom ingen av våre leverandører har eksakt den oppskriften, så vidt jeg vet.
  Hvis noen av leserne vet hvem sitt design det er hadde det vært fint å få en tilbakemelding her, slik at de som ønsker å strikke denne sekken kan få mulighet til å handle garn og oppskrift hos rette vedkommende.

  Minner om og ber om at Copyright på strikkeoppskrifter blir ivaretatt av alle.
  Det er forskjell på å låne bort ei oppskrift til en venn, en gang i blant og å kopiere og dele ut, som er strengt forbudt.

  Når det er sagt, består setesdalsmønsteret av norske tradisjonsmønsterborder som hvem som helst kan strikke når de måtte ønske.
  Og ei strikkeoppskrift på en tovet ryggsekk med et brukbart design, må det vel være mulig å spore opp. Så skulle det ikke være så stor en sak å strkke inn noen mønsterborder hvis man vil det.
  Håper på forståelse for dette og ønsker alle strikkelystne hjertelig lykke til:-)

  • Hei. Jeg greier dessverre ikke å kople at jeg har noen bulldogoppskrift, men kanskje noen av leserne vet hvor det kan skaffes???
   Hiver ballen over til leserne!

 8. Hei. Lurte på om oppskriften for Hals over hode kan strikkes med rundpinne istedet? 🙂

  • Hals over Hode strikkes frem og tilbake på rund- eller lange pinner.
   Du kan strikke en Möebius med to rette og to vrange rundt på en rundpinne hvis du vil det, men da blir ribbestrikken loddrett i stedet for vannrett.

   • Ja, ok. Kan man også bruke en annen type garn enn det som står i oppskriften? Noe som ligner?

 9. Det kan du, -du kan i grunnen bruke akkurat det garnet du selv ønsker og eventuellt justere maskeantallet slik at det passer til det garnet og den pinnetykkelsen du velger. Ønsker deg Lykke til og en flott fredagskveld:-)

  • Hei, så hyggelig at du liker Beste Skjørtet. Oppskriften finnes i papirutgave i flere ulike størrelser og kan bestilles hos: http://www.knitting.no sammen med garn.

   Beste Skjørtet består av ulike mønstermoduler som også kan kombineres etter eget ønske og dermed justeres slik at det passer perfekt til den som skal ha det.

 10. jeg ser etter oppskrift til skappel gensern el lign men bare med noe tykkere garn, viking eco alpaca bruker jeg, men tror gensern da blir veldig mye narmere 3 aar enn 2 aar som jeg trenger, kunne du hjelpe meg?????

  mailen min er ninajeanette2@hotmail.com

  • Det finnes utallige enkle strikkeoppskriter til både barn og voksne som ligner på «skappelgenseren». For et best mulig resultat kan det være greit å sjekke leverandørens egne design og evt. lage sin egen vri på dem.

   Her i strikkespinnbloggen finner du også mange tips som du kan benytte deg av og surfer du litt rundt på nettet ligger det også mange flotte beskrivelser som kan hjelpe deg i gang.

   Lykke til:-)

   • hei, jeg har ikke klart og finne noe pa skappelgensern med det garnet. ei har jeg funnet noe sarlig garn oppskrifter pa nett i det garnet og jeg vet ikke hva slags garn det kan sammenlignes med heller sa jeg kan finne noe lignenes……….
    du sier det skal vare mange tips her jeg kan benytte meg av? mulig det men jeg er sa fersk i dette at jeg trenger litt mere hjelp. tro meg jeg har gjort noe annet enn og google og jeg skjonner fremdeles ikke noe mere………

    nesten sa jeg far lyst te og gi opp hele genser prosjektet………………………….

 11. Er det mulig å få oppskriften til mariusgenser med moods of norway traktor.?

 12. Hei leter etter mønster på Mariusgenser, men finner ikke noe bortsett fra Mariusgenser med traktor,men det er ikke den jeg vil strikke.Kan du hjelpe meg?

 13. Hei. Leter etter gratis oppskrift på enkel ensfarget ullbukse str 10 år i baby ull. Kan du hjelpe meg? «God påske. M

  • Hei og god påske.
   Vi har nok dessverre ingen gratisoppskrifter på bukser, men det finnes nok på nettet, så det er bare å søke.
   Lykke til:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s