Kunstprosjekt

Høsten 2010 skal jeg ha en kunstutstilling på Galleri Lierne, i Lierne kommune.

Med fokus på menneskes liv og leven, samt væremåte har jeg tenkt å spinne trådene sammen med en kobling til moder jord og naturens gaver. Alle detaljer er enda ikke helt klare men ett av prosjektene vil jeg herved be om hjelp til å få gjennomført, -det skal ende opp som et håndspunnet garn som symboliserer: SAMARBEID OG DUGNADSÅND.

Håpet er at så mange som mulig ønsker å delta, derfor vil jeg be deg kjære strikkespinnleser om hjelp til å strikke et eller flere miniplagg som skal spinnes inn i dette garnet.

Du bestemmer selv hva du vil strikke, men det skal være et bruksplagg i miniatyrstørrelse; bitte små sokker, votter, en genser eller lue eller hva du måtte ønske, som vil kunne passe en fingerdukke, gjerne med norsk tradisjonsmønster men ikke nødvendigvis. Det blir opp til hver enkelt strikker.

Det som er viktig er at de små plaggene ikke blir for store, max: 3-5 cm i diameter.

For at dette prosjektet skal lykkes og symbolikken i garnet skal bli mest mulig riktig, er jeg avhengig av hjelp fra flere, helst så mange deltakere som mulig.

Om du ønsker å bidra skal du strikke ett eller flere miniplagg, legge dem i en konvolutt sammen med navn og adresse og noen få ord om det du har strikket f.eks. hva det betyr for deg eller hvorfor.

Send til:

EMS Design,

Kunstprosjekt Frivillighet v. Edel Marie

N-7882 Nordli

eller stikk (eller strikk) innom garnbutikken:

innen: 1. august 2010.

Kjempeflott om du legger igjen  en hilsen her i strikkespinnbloggen gjerne med link til egen blogg eller hjemmeside hvis du er med!

 Når alt er klart vil jeg forsøke å spinne alle småplaggene sammen i et unikt og fantastisk garn som skal stilles ut på Galleri Lierne i september.

Alle bidragsytere vil bli navngitt i en egen liste, samt her på denne siden, sammen med de ordene du har skrevet om det du har strikket. Meningen er at det hele skal være et symbol på frivillighet og dugnadsånd koblet opp mot våre lange strikketradisjoner, som er en viktig del av vår kulturarv og kanskje spesiellt kvinners ulønnede arbeidsinnsats gjennom mange generasjoner.

Hver og en som har lyst til å være med, skal yte etter egen evne og vilje.

Har du lyst til å være med er jeg dypt takknemlig og ønsker jeg deg hjertelig velkommen! 

Kjempeflott om du vil hjelpe til med å spre informasjon om prosjektet videre, slik at alle som har lyst, får muligheten til å være med. 

Alle bidragsytere er hjertelig velkommen på åpningen.

Om du har spørsmål er det fint om du stiller dem her, da det kan være flere som lurer på det samme.

Velkommen til et spennende kunstprosjekt!

med beste hilsen

fra

ems:-)

Aktuelle nettadresser:

* Galleri Lierne

* Lierne Frivilligsentral

Noen av dugnadsarbeiderne har nettsider som det er vel verdt å besøke:

http://www.mimounashobby.sprayblogg.no/,

http://solhag.blogspot.com/,

http://spinneglede.blogspot.com/ ,

http://handarbeidsglede.blogspot.com/,

https://strikkespinn.wordpress.com/ ,  

http://silja-devine.com/,  

http://hobbyviking.blogspot.com/

 Tusen takk til dere alle!

Det har vært et riktig spennende prosjekt som jeg er svært takknemlig for å ha kunnet arbeide med. Kanskje en gang vi kan gjøre enda mer utav dette?

 

5 tanker om “Kunstprosjekt

  1. Dette høres veldig spennende ut – hvis ikke det hadde vært så langt til lierne ville jeg gjerne ha sett den utstillingen. Må jo prøve å få til noen småplagg – utfordringen blir vel å få dem små nok.

    Bor i ei lita bygd der mye fremdeles gjøres på dugnad, men jeg er spent på utviklingen. Merker at det ikke er like lett å få folk til å stille opp lenger.

    Lykke til med prosjektet!

  2. Edel du e`bærre super! De herre bli spænnanes:-) I ska vårrå me å bidra i prosjektet. Arti blogg ferræstn!

  3. Så spennende prosjekt! Må teknikken i plaggene være strikking? Jeg fikk nemlig en ide som innebærer nålbinding. Har lyst til å prøve….

    Veldig fine og inspirerende sider du har her.

    mvh
    Heidi

    • Tusen takk for hyggelig tilbakemelding:-)

      Du må veldig gjerne bruke nålebinding, det er jo en enda eldre teknikk enn strikking. Flott å få med flere teknikker også, ettersom prosjektet skal gjenspeile frivillig arbeid og dugnadsånd vil mangfoldet gjøre det hele enda mer spennende og representativt.

      Lykke til og hjertelig velkommen til å være med.

Legg igjen en kommentar